

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.
Miód z kakao (400g)
Opis
Miód z kakao to połączenie miodu rzepakowego, kremowanego z naturalnym zmielonym ziarnem kakaowca - w 100% naturalny skład. Polecamy go do naleśników, kanapek - może być alternatywą dla dzieci zamiast kremu czekoladowego oraz jako słodka przekąska jedzona łyżeczką prosto ze słoika. Po dodaniu do mleka otrzymamy wspaniały zdrowy napój.
Właściwości miodu z kakao:
- Wysoka zawartość minerałów - potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, sód i cynk
- Kakao zawiera kwas foliowy, niacynę, witaminy B6, K i E
- Dodatek naturalnego kakao dostarcza do organizmu magnez, który wzmacnia kości i zęby
- Poprawia pamięć i koncentrację
- Poprawia pracę mięśni
- Bardzo duża zawartość antyoksydantów, chroniących przed nowotworami
- Spowalnia procesy starzenia się organizmu
- Poprawia odporność na wylewy, choroby serca i cukrzycę.
Jest to specjalnie dobrana mieszanka miodu rzepakowego z różnego rodzaju dodatkami łącząca zarówno pro zdrowotne właściwości miodu i poszczególnych składników. W odpowiednim procesie długotrwałego i powolnego mieszania miodu z owocami lub przyprawami uzyskuje się jednorodną mieszankę o konsystencji idealnie nadającej się do posmarowania nią chleba. Posiadamy następujące miody.
Skład: 94% miód rzepakowy, 6% kakao. Min. trwałość 24 miesiące. Masa 400g.
Średnia wartość odżywcza w 100g: 330 kcal